Kategorie potravin
Jedná se o zapékanou směs ovesných a pšeničných vloček, cereálního extrudátu, cukru, řepkového oleje se sušeným ovocem, ořechy a dalšími přísadami. Výrobek obsahuje vyšší množství tuku, díky řepkovému oleji se však jedná o tuk s vhodným složením. Kvůli obsaženému ovoci má tento výrobek velmi vysoký obsah cukru. Výhodou je obsah vlákniny. Zapékané müsli jsou méně vhodné kvůli vyššímu glykemickému indexu a možnosti vzniku nepříznivě působících látek během zapékání. V porovnání s podobnými výrobky mají tyto müsli ještě přijatelné složení, zařazujte je však do jídelníčku jen občas v malém množství.
Náhrada
Vhodnější jsou nezapékané sypané müsli, které obsahují méně tuku a většinou i méně přidaného cukru a mají nižší glykemický index. Ještě vhodnější je připravit si vlastní směs z ovesných vloček, oříšků a semínek a společně s čerstvým ovocem je přimíchat do bílého jogurtu.