Kategorie potravin
Jedná se o instantní směs z ovesné a pšeničné mouky, ovesných vloček, cukru, sušeného mléka a soli, připravuje se zalitím horkou vodou. Výrobek je především zdrojem sacharidů v podobě škrobu, dále obsahuje menší množství bílkovin a malé množství tuku. Výrobek je zdrojem vlákniny, významný je zejména obsah betaglukanů, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Výrobek je obohacen o probiotické kultury, které působí příznivě na trávicí trakt. Obsah cukru je v této kaši poměrně vysoký (21,7 g/100 g), proto ji raději do jídelníčku zejména při redukční dietě zařazujte jen výjimečně.
Náhrada
Vhodnější je připravit si vlastní ovesnou kaši z celozrnných vloček, mléka či vody a doplnit ji například čerstvým ovocem nebo oříšky. Využít můžete také instantní kaše bez přidaného cukru.