TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Dr. Oetker Rýžová kaše jablko-skořicová (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1685 kJ
Bílkoviny: 8.8 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 6 g Cukry: 29.3 g
Sacharidy: 77.5 g Vláknina: 0.8 g
Sůl: 0.25 g

Jedná se o instantní směs, ze které se zalitím horkou vodou připravuje rýžová kaše. Výrobek je především zdrojem sacharidů v podobě škrobu, dále obsahuje malé množství bílkovin a tuku, obsah cukru je poměrně vysoký. Vlákniny je obsaženo jen velmi malé množství. Tento výrobek představuje především zdroj energie bez významného přínosu výživově cenných látek, nevýhodou je také vyšší glykemický index. Z těchto důvodů tuto kaši raději do jídelníčku zejména při redukční dietě pravidelně nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější je ovesná kaše, která obsahuje více prospěšných látek a má nižší glykemický index. Vybírejte však ty, které obsahují méně cukru. Nejlepší variantou je připravit si vlastní ovesnou kaši z celozrnných vloček, mléka či vody a doplnit ji například čerstvým ovocem nebo oříšky.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři