Kategorie potravin
Jedná se o instantní směs z rýžové mouky, cukru, sušeného jogurtu, sušeného mléka a soli, připravuje se zalitím horkou vodou. Výrobek je především zdrojem sacharidů v podobě škrobu, dále obsahuje malé množství bílkovin a téměř žádný tuk, obsah cukru je velmi vysoký (29,9 g/100 g). Vlákniny je obsaženo jen velmi malé množství. Tento výrobek představuje především zdroj energie, nevýhodou je vysoký obsah cukru a vyšší glykemický index. Z těchto důvodů tuto kaši raději do jídelníčku zejména při redukční dietě pravidelně nezařazujte.
Náhrada
Vhodnější je ovesná kaše, která obsahuje více prospěšných látek a má nižší glykemický index. Vybírejte však ty, které obsahují méně cukru. Nejlepší variantou je připravit si vlastní ovesnou kaši z celozrnných vloček, mléka či vody a doplnit ji například čerstvým ovocem nebo oříšky.