Kategorie potravin
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt s přidaným cukrem, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Jogurt je obohacený müsli, bude mít tedy mírně vyší obsah vlákniny. Ochucené jogurty zařazujte do jídelníčku v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději pravidelně nekonzumujte.
Náhrada
Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce a ovesné vločky. Občas můžete konzumovat jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.