TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Řecký jogurt borůvka 4% (Milko)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 501 kJ
Bílkoviny: 7.1 g SAFA: 2.8 g
Tuky: 4.3 g Cukry: 12.7 g
Sacharidy: 13 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.08 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt obsahuje trochu vyšší množství tuku a díky ochucující složce i cukr, zejména při hubnutí je vhodné nahradit ho méně tučnou neochucenou variantou.

Náhrada

Vhodnější alternativou je polotučný nebo nízkotučný bílý jogurt.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři