- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Borůvky | 200 |
Vejce celé (syrové) | 60 |
Olej řepkový | 10 |
Mouka pšeničná celozrnná | 120 |
Tvaroh odtučněný průměr | 400 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 20 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 200 |
Energetická hodnota celkem: 4945 kJ
Bílkoviny (g): 85,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 144,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 56,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1236 kJ
Bílkoviny (g): 21.3, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 2, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Borůvky omyjeme a necháme okapat. Tvaroh, žloutek, vanilkový cukr a špetku soli rozmícháme, zapracujeme mouku. Z bílku ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do tvarohové hmoty. Opékáme na teflonové pánvi na troše oleje dozlatova lívanečky, které po vyndání z pánve osušíme ubrouskem. Lívanečky zdobíme rozmačkanými borůvkami a bílým jogurtem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Zasytilo mě to míň než tvarohové knedlíky (tam do jedné porce jde celý tvaroh, tak to bude ten důvod)
O omlouvám se je to tak, dřív píšu než myslím, rozhodně jsou výborné a já z toho udělala dvě porce:)
Jadwiga: vejce 15 znamená, jen žloutek. Stačí si přečíst postup :)