- Autor: veraika
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
fazole adzuki | 100 |
Banány | 120 |
Rýžový nápoj (Provamel) | 120 |
kokosové mléko | 160 |
Mouka pšeničná bílá | 80 |
Mouka rýžová | 50 |
karob (svatojánský chléb) | 75 |
Dochucovadla:
1 lžička misa, 1 lžička čisté vanilky.
Energetická hodnota celkem: 6727 kJ
Bílkoviny (g): 41,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 272,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 87,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 561 kJ
Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 2.7, Sacharidy (g): 22.7, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Převzato z knihy Scotta Jurka Jez a běhej. Fazole Adzuki přes noc namočíme a druhý den je uvaříme podle základního receptu (nesolíme). Umixujeme fazole, banán, rýžové a kokosové mléko na hladkou hmotu. Přidáme obě mouky, karob, javorový sirup, vanilku a miso a dále mixujeme. Pokud chceme, přidáme goji a směs nalijeme na plech. Posypeme čokoládovými drobky - není nutné (výborné je použít datlovou čokoládovou tyčinku z DM drogerie). Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C cca 45minut.