- Autor: Petrusa86
- Doba přípravy (min.): 3
- Uživatelský recept
- Porce: 22.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 10 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr | 100 |
Slanina anglická | 200 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mouka pšeničná polohrubá | 500 |
Droždí | 21 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Dochucovadla:
Koření, sůl, cukr
Energetická hodnota celkem: 12903 kJ
Bílkoviny (g): 130,
Tuky (g): 105,
Sacharidy (g): 403,
SAFA (g): 49,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 587 kJ
Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
0,5 kg polohrubé mouky, 1/2 droždí, trochu cukru, soli, hrnek vlažného mléka a žloutek z jednoho vejce smícháme a necháme vykynout. Poté vytvoříme rohlíky (pletýnky), pomažeme olejem s kořením, položíme slaninu anebo sýr, potřeme vejcem a dáme péct na 180 °C dokud nejsou upečené (cca 20 minut). Z tohoto množství nám vyjde asi 20-22 pletýnek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.