- Autor: Ankora
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Hodnoty niektorých prísad sú orientačné. Kompót som použila z obchodu marhuľový v konzerve, šťavu z neho som použila všetku, ovocie len polovicu. Na želatínu, ide jeden sáčok tortovej želatíny - 12g, do tvarohu želatínový stužovač, ja som použila Dr.Oetker -25g. Cukor - vanilkový tri sáčky. Sušienky sú Bebe Dobré ráno - kakové, ale môžu byť určite akékoľvek iné ;-)
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr | 250 |
Jogurt bílý polotučný 3 % tuku průměr | 130 |
Kompot průměr | 350 |
Bebe kakové | 150 |
Želatina suchý stav | 36 |
Cukr průměr | 60 |
Energetická hodnota celkem: 6567 kJ
Bílkoviny (g): 85,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 242,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 166,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 821 kJ
Bílkoviny (g): 10.6, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 30.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 20.8, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Misku, alebo tortovú formu vystelieme potravinárskou fóliou. Šťavu z kompótu zriedime vodou do 250 ml. Pridáme želatínu, dobre rozmiešame a pripravíme podľa návodu. Vlejeme do pripravenej formy. Ovocie nakrájame na drobnejšie kúsky a poukladáme do želatíny. Necháme v chladničke stuhnúť. Tvaroh, jogurt a vanilkový cukor vymiešame do hladka, pridáme stužovač, podľa návodu. dve tretiny hmoty natrieme na stuhnutú želatínu, poukladáme vrstvu Bebe keksov - kakaových, natrieme zvyšok tvarohovej hmoty a ďalšiu vrstvu keksov. Celé to zakryjeme, ja som to zaťažila tanierom a zabalila fóliou. Necháme v chladničke stuhnúť aspoň dve hodiny. Potom vyklopíme na servírovací tanier a odstránime fóliu. Najlepší je na druhý deň, ak vám vydrží ;-) Dobrú chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.