- Autor: IrenaM
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Okurky sterilované průměr | 100 |
Pohanka | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cibule | 120 |
Česnek | 12 |
Olej olivový | 10 |
Hořčice plnotučná průměr | 15 |
Energetická hodnota celkem: 3323 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 115,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 831 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 28.8, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Dva hrnky vody přivedeme k varu, mírně osolíme a vsypeme 1 hrnek propláchnuté světlé pohanky. Ztlumíme var na minimum a vaříme 20 minut. Velkou cibuli a 4 stroužky česneku nasekáme a osmažíme do zlatova na lžíci oleje, přidáme k uvařené pohance, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, přidáme lžíci hořčice a 2 lžíce olivového oleje a rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec vmícháme dvě posekané nakládané okurky. Mělo by se to jíst vychlazené ale já to nevydržím a baštím hned jak to umíchám :-) s čerstvým chlebíkem to nemá chybu...
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.