- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé nesolené | 15 |
Meggle Cottage Cheese přírodní | 360 |
Hollandia jogurt krémový bílý | 120 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Citronová kůra | 5 |
Citronová šťáva | 30 |
Gullón Sušenky Digestive bez cukru | 150 |
Dochucovadla:
citrónová kůra, skořice, stévie dle chuti, vanilka.
Energetická hodnota celkem: 5720 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 66,
Sacharidy (g): 118,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 358 kJ
Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 4.1, Sacharidy (g): 7.4, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Začneme sušenkovým korpusem. Předehřejeme si troubu na 180°C a rozdrtíme si sušenky, nejlépe v kuchyňském robotu. Sušenky smícháme se změklým máslem a skořicí a namačkáme rovnoměrně na dno kulaté dortové formy. Korpus pečeme 5 minut a poté necháme vychladnout. Na náplň si v míse vyšleháme vajíčka, přidáme semínka z vanilkového lusku nebo vanilkový extrakt (nemusí být), stévii a šťávu z celého citrónu. Pak přidáme strouhanou kůru z celého citrónu, sýr cottage, jogurt a celou směs důkladně prošleháme. Hmotu nalijeme na sušenkový základ a pečeme 25-30 minut na 180°C, dokud se okraje dortu nezačnou odlepovat od formy a zezlátnou. Při manipulaci s teplým cheesecakem se snažíme s formou nikde neklepnout, mohlo by se stát, že se uprostřed udělá nevzhledná prasklina. Nakonec dort ještě posypeme trochou citrónové kůry.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.