- Autor: karolinafourova
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Knäckebrot Wasa original | 88 |
Cibulka jarní | 50 |
Limetka | 15 |
Olej olivový | 60 |
Šunka schwarzwaldská | 50 |
Grana Padano 32% | 20 |
Hrášek | 100 |
Dochucovadla:
mořská sůl, čerstvě mletý černý pepř, větvička tymiánu, snítka pažitky
Energetická hodnota celkem: 4717 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 75,
Sacharidy (g): 78,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 590 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 9.4, Sacharidy (g): 9.8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Rozmixujeme hrášek s jarní cibulkou a limetkovou šťávou a bylinkami a na závěr přidáme také olivový olej a mixujeme do požadované konzistence. Dochutíme mořskou solí a čerstvě mletým pepřem. Šunku nakrájíme na proužky a na sucho opražíme na pánvi dokřupava. Na jednotlivé plátky křehkého chleba rovnoměrně rozvrstvíme 1-2 lžíce hráškového pesta, posypeme křupavými proužky šunky a hoblinkami sýru grana padano.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.