Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Dobrý den, četla jsem na Internetu, že máslo je zdravější, než třeba Bonjour, Zlatá Hana a podobné
rostlinné tuky. Používáte je také nebo používáte hlavně máslo? Moc děkuji.
Musím přibrat nebo alespon pokusit zůstat stát na váze mám 173cm ,42,8kg 13let za 2 týdny jdu zas k doktorce která mně váží ,byla sem tam už 2krát male pokáždé sem zhubla 1kg .. měla sem příjem 1350kcal -600 aktivita ..ted to skusím na 2500 kalorii a můžu cvičit jen 35min (25min julliana 1level,10min břicho,110 dřepů,2min plank) ,ale mám strach že když budu přibírat že přiberu do břicha ,ale já chci přibrat celkově ,myslíte že když budu jísz zdravě (žadné bílé pečivo ani sladkosti) a budu mít příjem 2500kcal (zdravé potraviny) a k tomu 35min cvičit že přiberu celkově a ne do břicha? :(
Já taky preferuju žvýkačku,ale skoro pokaždé se rafnu do tváře.Ale i tak to pomáhá,to je fakt
U mě funguje žvýkačka !
Sanyz: to není blbost, já nesmyslnou žravku řeším podobně, prvně sklenice vody, pak si vyčistím zuby a pak 5 min. počkám, zatím jsem "ujela" jen 2x za celý měsíc, před tím to bylo na denním pořádku.
Já mám jeden zlepšovák, ale nesmějte se:-) Řekla jsem si, že když mě bude honit ,,neplánovaná" mlsná, tak se napřed pořádně napiju a když to nepřejde, tak udělám deset dřepů. Cha to by bylo, aby ta mlsná nezdrhla, komu by se chtělo celý den ,,dřepovat" ?? Blbost,ale dnes mi to zatím pomáhalo :-) Stačilo pro začátek jen to pití vodičky :-)
Pro mlsné jazýčky - jedno zralé avokádo, 2 velmi přezrálé banány, lžíce holandského kakaa - rozmixovat, úžasný krém.
andyandy1- já zase tofu (hlavně uzené) mám ráda a i sojové maso mi chutná. Tofu si někdy opeču na pánvičce a to bych se ho pak užrala. Přírodní tofu zase přidávám do pomazánek místo tvarohu.
Budu zkoušet rostlinné mléko (u sušených se mi nepozdává složení)- nejlepší je prý mandlové, tak vám pak dám vědět, jak jsem dopadla.
margaritka - místo pohankové kaše dělám pohankovo-bramborovou mám ji moc ráda, komu jsem ji dala ochutnat tak mu také chutnala, dělám jí tak že dám vařit brambory i pohanku dohromady scedím a rozmixuju ponor. mixérem, přidám kousíček másla a sůl.
Vrámci zdravé výživy jsem ochutnala tofu, šmakouna, sojové maso a zjistila jsem že to sice sním, ale musím mít fakt hlad. Radši si dám maso, tvaroh atd.
Je něco, co jste si v rámci zdravé výživy koupili a pak zjiszili, že budete raději žít bez dané potraviny? U mě je to sušená syrovátka, sušené rostlinné mléko (raději si doma vyrobím sama) a pohanková kaše (ale pohanku jako takovou ráda mám.
A konopná semínka? Křupou neustále nebo delším máčením měknou?
Ráda bych znala vaše postřehy, abych se vyvarovala případných "přešlapů"- samozřejmě, co člověk to chutě a názor :-)
My taky pečeme doma- sice s droždím (kvásek marně v okolí sháním) ale s o to větší chutí. O Vánocích mám plán zkusit vyrobit kvásek doma- teď to nemá cenu, je doma zima, ale o Vánocích budu "celé dny doma", bude tepleji a snad se zadaří.
Ja pecu skoro rok kvaskovy chleba v troube, ze zacatku se mu moc nechtelo, to bude tim, ze jsem se nedrzela zadnych receptu a hned od zacatku vsude davala jenom celozrnnou mouku. Ted uz se dari a chleba v krame vubec nekupujeme :-) Navic od te doby, co mame doma tak vyborny chleba, tak si ten jeden krajicek vychutnavam a prekvapive snim chleba a peciva min nez driv :-)
Sanyz, nejvíce receptů je asi tady: http://domacipekarny.dama.cz/
Objevila jsme recepty na domácí chleby na www.spektrumzdravi.cz, vypadají hodně ,,jedle" :-) Budu zkoušet .-)
Joooo a zkoušela jsem polentový koláč, kdyby měl někdo chuť, tak je v receptech. o víkendu budu zkoušet ještě jeden - s ricotou, špenátem a červenou řepou :-)Pokud bude jedlý,dodám recept :-)
Quick- mě ten chlebík přijde na asi 25 korun??? Z normální mouky jsme ještě nezkoušela, ale podívám se na nějaké receptíky :-)
Katerino, koukněte na kváskovou mapu - pecempecen.cz , třeba najdete někoho blízko vás, kdo by vám kvásek poskytl.
Sanyz, to pečete ze směsí???? Vždyť je to šíleně drahé, z mouky, vody, droždí + přísad to vyjde na zlomek ceny.
Já peču chleby už pár let, mám pekárnu. Ale už mi nějak ty ,co si objednávám přestávají chutnat,měla bych zkusit jiného dodavatele?
Peču všechno pečivo, kupované mi už nechutná, je to z nouze cnost, když nestíhám. Děti nad kupovaným pečivem ohrnují nosy. Pekárna se mi před cca půl rokem rozbila takže peču v troubě a holky nechtějí o koupi nové pekárny ani slyšet. Já se snažím o kváskový, ale zatím odolává, snad na to jednou přijdu :-).
Quick- já už pekla občas i před tím a teď jsem zkusila ten bez hnětení- celozrnný, pečený v troubě- a super, stejně jako rohlíky. Jen přítel není na tolik vlákniny ve stravě zvyklý a tak mě proklel :-D
Chleba peču v pekárně už čtrnáct let. Jen z celozrnné mouky je chleba málo nadýchaný (taková cihla), chce to míchat s hladkou moukou
Tak jsem došla k tomu, že budu péct chleba (http://www.cuketka.cz/?p=788) a jiné pečivo- nakoupila jsem celozrnnémouky a pustila jsem se do toho s vervou- u nás koupíte totiž jen klasický rohlík a klasický pšeničný chleba...co vy? Jak jste na tom s pečivem vy?
Ječné vločky jsem ještě neměla, ale dnes byla k snídani kaše z pohankových vloček. To byla dobrota :-)))) A dnes jsem upekla koláčky z kukuřičné mouky, to jsem zvědavá, co tomu chlapi řeknou. Určitě to ani nepoznají. Když si všimnou, že jsou více žluté, tak jim řeknu, že je to z domácích vajec :-)))) To vlastně ani není lhaní, to je pro jejich dobro :-))
tak po dlouhé době byla ráno kaše z ječných vloček - které tu na rozdíl od všech dalších variant samozřejmě uvedeny nejsou :-) Ale zas to nesmíme brát tak otrocky, že. A ječný den bude pokračovat kroupotem k obědu!
S hraškou vařím už kolik let , moukou už vůbec nezahušťuju - všem to chutná - i když dobu to ani nevěděli...Obalovat jsem v ní nezkoušela, to mně nenapadlo, to ještě musím zkusit :-D
dneska se taky chystám "rabovat" zdravou výživu - v plánu jsou ječné vločky a krupky a možná taky kaše
Lidi, tak ta špaldová kaše je moooloc dobrá, chutná jako dětská krupička:-) Zítra si na ni krom ovoce,skořice a pár oříšků dám trošinku na strouhaného perníčku, oh to bude bašta:-)
Hraška - to jsem ještě ani neslyšela, po tom se někdy musím podívat.
Vanilková je dobrá na sladké např. jablka v županu :-) se skořicí
Hrašku běžně používám. A jedí mi to chlapi :-))) Teď jsem dostala vanilku a ještě jsem ji nezkusila. Já moc sladký nemusím a tak nevím co s ní :-)))))
Něco přihodím i já :-) Znáte hrašku? Dá se v ní obalovat maso, mozzerela, jablka - no vlastně co kdo chce. Je dobré, že při smažení v hrašce do sebe nenasaje tuk jako strouhanka. Dělám to tak, že smíchám hrašku s bílkem (vznikne těstíčko) a obaluju. Dělají hrašku klasik, pikant a vanilku. Kupuju ve zdravé výživě cena asi 50 Kč. Dá se s ní i zahuštovat.
Včera jsem si nakupovala ,,zdravé věcičky" a objevila jsme instantní špaldovou kaši - bio, zítra bude na snídani, tak snad bude dobroučká :-)
Já doma dělám hodně bramborovou kaši s celerem. Jo a taky pašuji zeleninu i jako zahušťování do polévek, omáček, atd.- většinou kořenová, popř. ještě brambor- ale to všichni znáte.
Taky nejsou špatné šťouchané brambory s dýní (půl brambor a půl dýně). Ani to není k poznání, vypadá to moc pěkně, jsou to takové pěkně žluté šťouchané brambory - dá se tím oblafnout bojkotující rodina.
iTynka: ten rozvrh dopředu má něco do sebe! Koukni ke mně na starší blogy "vařit, nevařit",listuj ikonkou "starší články" napravo dole u seznamu blogů.
jo, dýňová brkaše je taky dobrá. A s patizonem! S hráškem mi moc neprojde, ta je moc zelená :-)
afrais: včera jsem dělala "hranolky" z brambor, mrkve, celeru, řepy, cibule, česneku a dýně se zázvorem a kari. K tomu dip z cottage a bylinek a byla super zeleninová večeře. Kaši dělám i s dýní nebo celeru, mňam :-).
iTynka: já dělám jídelníček na týden dopředu. Jak chodím častěji nakupovat tak kupuji "blbosti" a pak je sním, takhle doma nic není a semaforky se zelenají.
tip na vpašování zeleniny je ve včerejší koláži v jídelním deníčku 2: brkaše vařená a míchaná s petrželí a mrkví, k tomu fazolky sice se slaninou a libovou a na 2 porce z 50 gramů - no a ani to nevypadalo, že je to vlastně "odporně zdravé" :-) Když jsem přihodila krůtí prso pečené bez kůže, rázem z toho byl oběd za 1800 kJ s nějakými 190 gramy zeleniny!
Děkuju, holky! To mě ještě nenapadlo! :) Vyzkouším! :) Díky moc!!!
Tak jak píše andyandy1 -plánovat nějaký ten den dopředu, jinak to nejde :-) Musíš se naučit sestavit optimální jídelníček, každá z nás tím na začátku prošla :-)
iTynka - zkus dělat jídelníček den dopředu
Ahoj holky :) je tady některá, která má ve většine případů na konci dne zelené semaforky? Já jsem tady nová a nedaří se mi. Jsem z toho zoufalá... Jedu druhý týden, zhubla jsem 3/4 kila, ale semaforky se mi vůbec nedaří zezelenat... Poradil by mi někdo nějakou vychytávku, co nejlépe kdy jíst nebo něco? Díky moc za rady!!!
Lidl mám blíž, sezamových chlebů jsem si nevšimla, Globus mám děsně z ruky. Díky za tipy.
Mě Wasa přijde hodně podobý tomu z Lidlu.