Datum registrace: 14. 11. 2015
Milena37
Původní Sebekoučink
4 %
0 kg
11.8 kg
Již zhubnuto: 0.5 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136806.62 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 36 min |
Přátelé
Lektoři
?
Jak si přidat lektora
Milena37
Aktivita uživatele
19. 11. 2015 11:15
19. 11. 2015 12:27
čeho? Může se všechno, něčeho víc, něčeho míň (dokud teda nejsi na něco alergická třeba). Zapisuj a plánuj si, čeho kolik jíš, semafory ti řeknou, když máš za den moc toho či onoho. Základem je pestrost, střídat potraviny, nevynechávat žádné jen proto, že je to teď móda třeba. A pokud můžu radit, nevař si něco úplně jiného než zbytku rodiny! Ozdravuj to i jim a ty si uprav lehčí verzi, ale nevař pokaždé dvě jídla. To dlouho stejně nejde. Nesnažíš se takhle stravovat teď na měsíc, dva, tři, ale vlastně do konce života.
19. 11. 2015 12:56
proč těžko? Za a) ty vaříš, ne? Tak ať jedí, co je. A postupně jim dávej i jiné věci. A b) zahustit můžeš rozmixovanou zeleninou, smetana může být lehká nebo jen mlíko, knedlík může být aspoň bramborový místo houskového, nebo se spousta věcí dá udělat s brambory - na severu Moravy se spousta věcí jí s bramborem třeba, knedlík ke koprovce jsem tady v Čechách nikdy nechápala.
19. 11. 2015 13:09
že se vám do toho vměšuji - Mileno,omáčky také ráda zejména v zimě - zahušťuji pouze zeleninou - velmi se osvědčila cuketa, která je sama bez chutě a rozvařená je za chvíli. I ke svíčkové dělám omáčku jen ze zeleniny (mrkev, celer, petržel). Guláš zahustím paprikou, rajčaty, cibulí. Mouku jsem prakticky vyškrtla...
jo a brambory my v Plzni také ke koprovce i k fazolkám na "smetaně"
jako přílohu doporučuji pohanku - teď v Rusku jsem si na ni zvykla - a dávám si ji skoro ke všemu
a rodině nic neříkej, prostě pozvolna měň jídelníček - je to prospěšné zejména pro děti do budoucna - promiň, ale synek na profilové fotce vypadá docela urostle...
jo a brambory my v Plzni také ke koprovce i k fazolkám na "smetaně"
jako přílohu doporučuji pohanku - teď v Rusku jsem si na ni zvykla - a dávám si ji skoro ke všemu
a rodině nic neříkej, prostě pozvolna měň jídelníček - je to prospěšné zejména pro děti do budoucna - promiň, ale synek na profilové fotce vypadá docela urostle...
19. 11. 2015 13:59
teď jsem dělala svíčkovou, zahuštěnou jen zeleninou a nízkotučnou smetanou - nejedl to nikdo .... Ale mě nevadí, vařit dvě jíla
19. 11. 2015 14:00
Synek urostlý je, jenže když to nemá v hlavě srovnaný a nechce, těžko mu do krku to jídlo narvu - vím to podle sebe. Oni to prostě jíst nebudou, už jsem to zkoušela několikrát....
19. 11. 2015 14:19
a když nic jiného uvařené mít prostě nebudou??? Nesnědí? Zamraz do krabiček. Pro ně, nebo pro sebe. Když to nebudou chtít, ať si to druhé chystají sami, ne? Proč jim máš vědomě ničit zdraví, když to vezmu do důsledků a natvrdo?Příklad z domova: něco tak odporného jako listový špenát přece nikdy jíst nebude! ... Ale to špenátové rizoto (z listového špenátu) si šel dvakrát přidat ;-)
19. 11. 2015 14:28
jenže chlap je celý den na stavbě a nedovedu si představit, že bych mu uvařila to, co sobě. Jak říkám, oni jsou přesvědčeni o svém způsobu. Jedině dcera to drží se mnou, respektive už rok redukuje váhu. Je to tvrdý, ale je to tak ....
19. 11. 2015 16:10
Já, když není vyhnutí, používám na zahuštění Hrašku. A jinak tmavší omáčky (typu guláš) děláme na větším množství cibule. Ta cibule, když se pak rozvaří, tak omáčku zahustí a není potřeba už nic přidávat. Někdy taky zahušťuji celozrnným pečivem (strouhakou z něj) nebo nastouhanou syrovou bramborou.
24. 11. 2015 10:13
Jan Werich - Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod. Tak tenhle citát platí a často se v něm sama vidím. :-) Je fajn si napsat co chci a jak toho dosáhnu. No a k problémům je třeba vymyslet řešení. Ještě bych Mileno doporučila kalendář Kam kráčíš. http://www.lekarna.cz/originalni-univerzalni-pruvodce-hubnutim-s-rozumem-kam-kracis/ Je tam porovnání klasických receptů a odlehčených variant. Samozřejmě souhlasím s tím, že těžce pracující chlap potřebuje něco vydatnějšího než hubnoucí ženská. Mnoho jídel jde ale připravit tak, že se uvaří lehčí varianta a pak se to doladí :-)
Milena37
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?